El-motorcykel - Mängder med bra och miljövänliga elmotorcyklar

Kul om El-Motorcykel

Roligt om el-motorcykel

Det finns mycket kul och trevligt att rapportera om miljövänliga elmotorcyklar eftersom marknaden växer snabbt för dessa fordon. Några bilder, filmer och texter om elmotorcyklar kommer att dyka upp här. Förutom detta presenteras komiska kommentarer eller okänd fakta om MC-tillverkare av elektriska motorcyklar. Det är viktigt att ha rätt information om en elmotorcykel när man köper den och några av det viktigaste är var du kan serva den och om den använder standardbatterier av Li-Jon-typ som du kan köpa om 10 år.

Elmotorcykel på 1800-talet

Lustigt om elektrisk cykelRedan år 1895 patenterade Ogden Bolton i Ohio i USA ett patent på en elmotorcykel.

Senare samma år så lämnade den kände uppfinnaren, Hosea W. Libbey i Boston i USA, in ett patent om en eldriven cykel.

Toyota I-Road 3-hjulig elmotorcykel

350 miljoner elmotorcyklar

350 miljoner elmotorcyklarÅr 2016 fanns det 350 miljoner motorcyklar med eldrift. De flesta av dessa drevs då av blybatterier och var mer scooterliknande eller trejuliga motorcyklar vilka användes som arbetsfordon.

De stora MC-tillverkarna

De stora MC-tillverkarnaPrecis som inte bilindustrin är de stora tillverkarna lite långsammare att komma igång med sina elektriska fordon. Detta beror främst på att de vill avvakta den tekniska utvecklingen så att de gör rätt val och har tagit fram välgenomtänkta konstruktioner så att de kan tillverka miljontals elmotorcyklar enligt samma koncept. De ny små tillverkarna behöver inte tänka på eftermarknaden, ryktet eller service.

Kina är störst på motorcyklar

Kina är störst på motorcyklarKina är överlägset världens största land när det gäller elektriska motorcyklar.

Redan år 2014 såldes 31 miljoner elmotorcyklar i landet och i storstäderna är det helt förbjudet med enklare motorcyklar med 2-takts motorer.

Världens snabbaste MC är elektrisk


All viktig fakta om El-motorcyklar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om elmotorcyklar och elmopeder men även en del kul saker om eldrivna fordon.

Meny - El-motorcykel
Till förstasidan på www.el-motorcykel.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Sverige Varianter Bäst Nyheter